Îmi place să învăț câte ceva nou în fiecare zi și mă bucur că în activitatea pe care o practic acumulez zilnic informații noi și interesante. Dar, întotdeauna mi-am dorit tare mult să învăț două lucruri: să înot și să cânt la chitară. Dacă în ceea ce privește înotul mi-am cam pus pofta în cui pentru că nu reușesc să învăț indiferent pe cine aș avea lângă mine să îmi explice ce și cum, de pe 7 mai, de când am primit o chitară în dar de la colegii mei, mi-am dat încă o dată seama că nu este niciodată prea târziu să înveți să faci un lucru nou!

IMG_2820

Da, m-am întâlnit de multe ori cu texte de genul „La vârsta asta vrei tu să cânți la chitară?!” sau „A trecut zbuciumul adolescenței!” și eu nu făceam decât să mă amuz copios pentru că niciodată nu este prea târziu să înveți ceva nou, nici măcar să cânți la chitară. Iată și de ce:

1. Se presupune că, adult fiind, ești mult mai motivat atunci când vine vorba de învățat lucruri noi așa că dacă îți dorești cu adevărat să înveți să faci ceva nou, cu siguranță vei găsi timp și impulsul necesar pentru a începe. Nu zice nimeni să faci performanță, ba chiar ar trebui să gândești cât mai realist, dar cu siguranță îți petreci timpul într-un mod interesant. Și să nu mai vorbim că acum se presupune și că ai acumulat și o oarecare cultură muzicală și știi cam către ce genuri să îți îndrepți atenția.

2. E foarte relaxant! Chiar nu mă așteptam să fie atât de relaxant. După o zi de muncă, e exact ceea ce îmi trebuie să mă deconectez pentru câteva minute și să scap de stresul acumulat peste zi.

3. Îți îmbunătățește memoria! V-am mai povestit despre peripețiile mele cu memoria proastă și uitarea codului PIN la casă, dar și despre încercările de a-mi îmbunătăți memoria. Ei bine, am citit eu undeva cum că învățarea unui instrument muzical are beneficii asupra memoriei pentru că mintea ta este antrenată constant.

4. Te ajută să îți organizezi mai bine timpul! Atunci când îți dorești cu adevărat să înveți ceva nou, ai nevoie nu doar de motivație, ci și de timp. Eu una am ales să exersez seara, pentru că seara sunt mai receptivă și mai atentă. Dar, pentru ca acest lucru să fie posibil, a fost nevoie o mică reorganizare a timpului.

5. Te disciplinează și responsabilizează! Să înveți să cânți la un instrument muzical înseamnă timp, răbdare și multă perseverență. De aceea, pentru a reuși, ai nevoie de o oarecare disciplină care cu siguranță îți va fi de folos și în alte laturi ale vieții.

6. Te ajută să te exprimi mai bine. Muzica este o formă de exprimare artistică și te poate ajuta să îți exprimi mai bine emoțiile și trăirile.

7. Este foarte distractiv! Fie că îți faci prieteni noi sau cânți alături de colegii de birou sau prieteni, un lucru cert este că te distrezi pe cinste.

După o săptămână de repetiții intense în fiecare seară astăzi am făcut o mică pauză pentru a scrie acest articol pentru cei care cred că este prea târziu să încerce lucruri noi.

M-am gândit să vă arăt evoluția mea și în format video, așa că în curând vă vor aștepta câteva surprize.