Am descoperit acest sport atât de fain acum ceva timp, însă nu v-am spus nimic despre legătura mea cu airsoft-ul pentru că am așteptat ca prietenii de la AirsoftDrill să își lanseze site-ul ca eu să vă pot povesti despre ei.

Chiar dacă pe câmpul de luptă m-am aventurat de curând, între mine și acest sport s-a înfiripat ceva prin anul 2011. Pe atunci, imediat ce am absolvit facultatea, eram în căutarea unui job stabil. Așa că am aplicat pentru un post de content writer și am fost nevoită să creez un articol de test, pe o temă dată. Despre ce credeți că a fost articolul meu? Exact: despre airsoft! M-am descurcat de minune și m-am și angajat, dar airsoft am jucat pentru prima dată  abia la sfârșitul lui 2014.

Înainte să vă chem oficial pe câmpul de luptă, haideți să vă povestesc câte ceva despre acest sport.

Airsoft nu este paintball. Observ cum multe persoane în jurul meu fac confuzie între cele două activități. Una dintre cele mai mari diferențe dintre airsoft și paintball o reprezintă armele: în timp ce paintball-ul este practicat cu arme cu design specific, la airsoft se folosesc arme replică la scară 1 la 1 din punctul de vedere al aspectului și greutății. O altă diferență constă în corectitudinea jucătorilor. Dacă la paintball o pată de culoare indică imediat că adversarul te-a ochit, la airsoft este datoria ta să recunoști că ai fost ochit. Și ar fi bine să o faci pentru că, dacă nu vei recunoaște la momentul potrivit, te asigur că ceea ce va urma nu îți va face plăcere.

Pe cei de la AirsoftDrill i-am cunoscut prin intermediul Mihaelei, sora mea războinică. Prima mea experiență reală a avut loc în teambuilding-ul organizat de compania unde lucrez . Pentru că am niște colegi foarte tari am hotărât să facem ceva special, băieții de la AirsoftDrill au venit la Sita Buzăului, locul unde ne aflam, cu întregul lor arsenal și ne-au oferit o aventură pe cinste.  La mine nu e cazul, dar am auzit multe persoane spunând: „L-aș împușca pe colegul X!” Ei bine, acum chiar ați putea face asta și nu se va supăra nimeni. Lăsând gluma la o parte, airsoft este un joc prin care vă exersați și mai bine skill-urile de comunicare și de lucru în echipă. Ba chiar la sfârșit veți primi și o diplomă.

Diploma airsoft

A urmat o pauză de câteva luni după care am revenit pe front. De această dată la Aluniș, Prahova, acolo unde pădurile dese oferă locul perfect pentru o răfuială între prieteni. De această dată mi-am luat iubitul și prietenii și ne-am distrat pe cinste o zi întreagă. Acum, trebuie să recunosc, să fii mic de înalțime atunci când joci airsoft e mare lucru și au simțit-o pe pielea lor camarazii de joc.

Airsoft5 Motive pentru care recomand airsoft

1. Este un joc de oameni mari, cât se poate de real. Dacă vă pasionează câtuși de puțin subiectele militare, jocurile de tip shooter și vreți să trăiți la intensitate maximă adrenalina din timpul unei lupte, însă în același timp să fiți în siguranță deplină, atunci trebuie să jucați airsoft.

2. Este distractiv. Fiecare joc de airsoft la AirsoftDrill este diferit și organizat pe baza unui scenariu așa că, de fiecare dată, poți fi un alt personaj. Cine știe, poate se va pune chiar și un preț pe capul tău.

11329787_994292767248571_3084634235189747626_n

3. Este un joc de echipă. Abilitățile de comunicare și de lucru în echipă joacă un rol foarte important și cu siguranță veți descoperi câte ceva nou despre voi cu fiecare joc.

Diamonds

4. Este un sport al onoarei. Așa cum am spus și anterior, jocul de airsoft nu este pentru oricine, ci este pentru persoanele oneste, care au curajul să recunoască înfrângerea.

5. Este o activitate care te menține în formă. Practicat frecvent, airsoft-ul reprezintă o modalitate de a vă menține în formă la nivel fizic și psihic. Pe mine una m-a motivat să merg la sală pentru că mi-am dat seama că nu am suficientă rezistență așa că am hotărât să fac mai mult sport și de dragul de a fi în formă la următorul joc de airsoft.

De ce recomand AirsoftDrill?

Siguranță. Distracție. Adrenalină. Dragoste pentru natură. Oameni super prietenoși. Un arsenal de voie bună și distracție.

Bine de știut 

La AirsoftDrill jocurile se practică în condiții maxime de siguranță și întotdeauna cu echipamentul adecvat.

Multe fete m-au întrebat dacă este dureros atunci când te lovește o bilă. Ei bine, depinde de distanța de la care s-a tras, de partea corpului pe care bila a atins-o, de tipul bilei. Eu una nu am simțit durere, ci doar o senzație de ciupitură.

Se apropie vremea caldă, vremea de ieșit din bârlog.  Așadar, cine are curaj să îmi țină piept?