Niciodată nu mi-a plăcut treaba asta cu „rezoluții” pentru noul an, dar la început de 2015 am făcut o listă cu obiective pe care, bineînțeles, nu le-am îndeplinit! Ba mai mult, am pierdut lista și nici măcar nu mai știu ce mama naibii îmi doream pe atunci.

Acum, că am ajuns în ultima zi a lui 2015, îmi întorc privirea în trecut și îmi dau seama că a fost anul în care am învățat cele mai multe lucruri și în care m-am schimbat cel mai mult și cred cu tărie că aceia care au rămas indiferenți în fața lui 2015 sunt pur și simplu ignoranți.
Anul 2015 m-a învățat să mă apreciez mai mult, să îi apreciez mai mult pe cei din jurul meu și să mă bucur de ceea ce am în fiecare moment.

De ce nu îmi setez obiective la început de an?
Chiar dacă nu o fac la început de an, asta nu înseamnă că nu îmi stabilesc deloc țeluri. Din contra, îmi setez tot timpul obiective pe toate planurile pentru că doar așa pot evolua, însă niciodată la început de an pentru că mi se pare că te minți în cel mai nesimțit mod dacă aștepți începutul lunii ianuarie pentru a face CEVA. De ce să aștepți începutul de an pentru a fi mai bun, pentru a face ceva pentru tine, pentru a te lăsa de fumat, pentru a ieși la alergat sau pentru a petrece mai mult timp cu familia? Nu poți face toate lucrurile astea și în luna… iulie  să zicem?

Obiectivele setate la început de an sunt simple dorințe sau idei despre ce cred unii că ar trebui să facă în următoarele 365 de zile, fără însă a se întreba dacă VOR cu adevărat să facă lucrurile respective. Partea proastă cu obiectivele setate la început de an e că unii sunt atât de concentrați în realizara listelor cu obiective și a metodelor de măsurare a gradului de îndeplinire încât uită de unde au plecat, uită să facă ceva concret pentru a duce obiectivele la îndeplinire și uită să mai trăiască.

Nu îmi setez obiective la început de an pentru că nu consider că e momentul potrivit, am mintea prea odihnită după sărbători și un gram de entuziasm mă face să bat câmpii și să îmi doresc lucruri irelavante. De ce să fac acum decizii pentru tot anul când mă așteaptă încă 365 de zile în care îmi pot seta anumite obiective în funcție de ceea ce vreau cu adevărat la MOMENTUL respectiv.

Din păcate, multe persoane cad în plasa obiectivelor de început de an, nu le îndeplinesc, acumulează frustrări, iar stima lor de sine scade. Aș fi curioasă să știu dacă sunt persoane care și-au setat obiective la început de 2015 și chiar le-au îndeplinit.

Voi de ce parte a baricadei sunteți: pro sau contra obiective de început de an?

P.S. De vă setați sau nu obiective pentru 2016 eu vă doresc să fiți sănătoși în 2016 pentru că doar astfel vă puteți îndeplini orice obiectiv, dorință, vis…!