Iar este ziua celei mai bune prietene, a mamei, a surorii, a iubitei/iubitului si habar nu ai ce cadou sa ii oferi. Hoinaresti prin magazinele anoste, dar parca mereu gasesti aceleasi lucruri… Sunt convinsa ca si voi rezonati cu scenariul acesta, asa cum si mie mi se intampla de multe ori cand nu am timp sa mesteresc un cadou original si plin de creativitate pentru o persoana draga.

Insa anul asta am descoperit un proiect super creativ pe care vreau sa il impartasesc si cu voi. L-am testat si reactiile au fost wow  – o rog pe prietena mea, Alexandra, sa confirme in comentarii.

Sa va spun despre Open When Letters.

Conceptul este unul foarte simplu, dar partea cea mai interesanta este ca proiectul in sine este unul foarte personal, as putea spune chiar intim, prin care poti sa exprimi de un milion de ori mai multe lucruri decat printr-un cadou material. Bineinteles, si acelea sunt mereu bine-venite, sa fim seriosi, cine nu isi doreste sa primeasca haine, accesorii si alte minunatii?

Revenind, in traducere, Open When Letter inseamna scrisori pe care le deschizi intr-un anumit moment. In mod normal, o scrisoare este deschisa in momentul in care o primesti, insa acest proiect presupune sa realizezi o serie intreaga de scrisori creative pe care destinatarul le va deschide intr-un anumit moment, ales de catre expeditor, bineinteles.

Materiale necesare

  • Plicuri (albe, colorate, mici, mari)
  • Carioci, markere, creioane colorate
  • Coli albe si colorate
  • O cutie simpatica
  • Surprize de pus in plic (vom discuta in randurile de mai jos despre ce surprize am pus eu in plicuri).

Cum am procedat

Cel mai important lucru de care trebuie sa tineti cont atunci cand realizati aceasta surpriza este destinatarul ei. Persoana careia ii veti oferi scrisorile este personajul principal.

Cu persoana respectiva in minte, ganditi-va la momentele prin care trece cel mai des. Bineinteles, puteti alege si momente generale, ca de exemplu: deschide atunci cand esti trist/a pentru ca fiecare dintre noi, la un moment dat, e trist; deschide atunci cand esti racit/a este o alta varianta.

Dupa ce ati ales “momentele”, scrieti o scrisoare pentru fiecare situatie.

Acum e timpul sa va ganditi la “surprizele” despe care va spuneam mai sus. De exemplu, pentru o scrisoare de tipul “Open when you are sick” completati scrisoarea cu un kit de supravietuire care sa contina aspirina, pliculete de ceai, servetele si tot ce va mai trece prin cap ca i-ar fi de folos destinatarului daca s-ar simti rau.

Desigur, va recomand sa va ganditi si la momente placute. De exemplu, pentru Alexandra, am creat o scrisoare “Open in a Sunny Summer Day” si surpriza aleasa pentru aceasta ocazie a fost o rochita colorata.

Succesul acestui proiect depinde doar de imaginatia voastra! Puneti-va creativitatea la incercare si va asigur ca destinatarul va fi mai mult decat incantat de un cadou atat de original.

Daca ati pus in aplicare acest sau aveti de gand, astept sa imi povestiti in sectiunea de comentarii.

Kisses and hugs!